keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Median ja trendien uhri......se minä olen! Kun Hesarissa (muistankohan oikein?) oli maininta karjalanpiirakoista, ja miten suosittuja karjalaisen ruuan kurssit ovat, innostus tarttui. Onhan ne ihan parasta ruokaa! Kaupasta niitä ei vaan tule juuri ostettua, koska jotenkin ne häviävät itsekseen – ja nopeasti. Retkieväänä karjalanpiirakoita on tullut syötyä sitäkin enemmän. Itse tehtyjä piirakoita en sen sijaan ole leiponut kuin kerran yläasteen köksäntunnilla.

Toinen juonne näissä piirakoissa ja leivonnoissa yleensäkin on halu säästää ja samalla "tehä ite". Muiden -lu- ja -ly-päätteisten nykyisten kotoilu-tekemisten tapaan sitä vois kutsua köyhäilyksi. Vai oiskohan tämän hetken trendisana nuukailu? Joka tapauksessa sitä tuntuu olevan ilmassa myös muilla kuin mulla, ja hyvä niin.

Hyvää on ainakin se, että nykyisessä vähemmällä toimeen tulemisessa (vielä hetki sittenhän puhuttiin downshiftaamisesta) on omanarvontuntua: nyt ei tarvitse hävetä sitä, ettei ole varaa kuluttaa niin paljon. Huonoa taas voisi olla se, että köyhäily/nuukailu/downshiftaamisesta on tullut juttu. Kun tuuli taas kääntyy ja tulee uusia juttuja – tai henkilön H talous kohenee, meneekö tämäkin trendi menojaan?

Joka tapauksessa hain eilen kirjastosta (nuukana) varaamani Laura Honkasalon kirjan Nuukaillen, ja oon muutaman luvun ehtinyt jo lukeakin. Ruuista ainakin leipävanukas ja makaroonivelli pääsee kokeilulistalle. Varmasti muutakin testattavaa löytyy, kun lukeminen etenee. Myös kosmetiikkaohjeet vaikuttivat kiinnostavilta, ja niistäpä sattumalta kirjoitti myös Miss Mureena hetki sitten.

Palatakseni karjalanpiirakoihin: tänään, tyhmänrohkeana, muutaman sairaiden lasten takia valvotun yön jälkeen aloin toimeen. Apunani oli kaksi mitä mukavinta pientä käsiparia ja aina luotettava Kotiruoka-kirja. Ja hyviähän niistä tuli. Keskimmäinen tosin oli aluksi epäileväinen kuten yleensä. Piirakat alkoivat lopulta maistua, koska syöhän Onni-poikakin karjalanpiirakoita. Onneksi meillä kaikilla on esikuvamme ja roolimallimme, olipa kyse sitten syömisestä taikka nuukailusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti