torstai 12. kesäkuuta 2014

Rennot iltakahvit ja iltaräppi (kahvin syy!)

Kyllä mun kestää juoda iltakahvit. Ei mitään vaikutusta uneen, uhoan. Viittä tuntia myöhemmin huomasin, että uni ei tullutkaan; se karkasi hyppivien ajatusten tieltä: Idiotismia kutsua yli neljäkymmentä vierasta 3-vuotissynttäreille, jotka pidetään raksapihalla! (Silti kaikkia, jotka haluaisin, ei ole kutsuttu.) Kun palaan kotiin, pitää hakea kolmimetrinen liukuovikisko liikkeestä. (Tärkeä asia, mut miks murehtia sitä nyt ja täällä?) Voisiko piharakennus valmistua synttäreihin mennessä? (Ei voi. Tämä on vain samojen stressiajatusten eri mutaatio.) Mummun ja papan vanhan huoneen lattiapatjalla, keskimmäinen vieressä ja kuopus matkasängyssä, kellon lyödessä puolta kahta mä vaan surffailen ja huolehdin.

Niin paljon kuin tuo kahvi houkuttaa ja koukuttaakin, empiiriset havainnot ovat vakuuttavia: kahvinjuonti puoli yhdeksältä illalla ei kannata – juhlailtoja lukuunottamatta.

Uneenrauhoitusräppi, keksi itse alkusävel:
"Ti- ti-di-diiudiiu ti-ti-di-diiudiiu 
[räppiosuus:] Elämä kulkee aina omalla tavallaan / lapset juoksee vapaina hiukset hajallaan. / 
Joku meille penkit ja pöydät juhliin lainaa / vaik just nyt niistä huoli mua valvottaa ja painaa. / 
Leivon kakut, nautin seurasta enkä ota ressiä / elän kesää katon jalkapalloa: Pirloa ja Messiä. /
Ti- ti-di-diiudiiu ti-ti-di-diiudiiu 
[räppiosuus:] Jos valvon liikaa niin eihän se oo väärin! / Muutenkin teen juttuja hyvin, ihan ylenmäärin / 
siihen verrattuna tyhmät asiat saa tilaa ja mua ahistaa. / Ei pitäis kohdella itseään väärin kuin jotain pahista-aa, / 
vaan kuin hyvistä, kuin parasta kaveria. / Ei hitto, nyt nukkumaan peitto päälle ja pää kohti laveria!"

Sateen ropina mummolan kattoon oli lopulta mun unilaulu.

Ihaninta lomassa on kuitenkin se, että saman kahvivirheen voi tehdä heti uudestaan. Tänään – kotona taas – join iltasumpit rennosti vartin yli yhdeksän illalla. Mutta ei se mitään, onhan joul... eikun ämämkisat!
Joulukuvat on otettu eilen mummolassa tätini kokoamalla hienolla tonttukuistilla. Miniatyyrit ovat tonttujen koulutuskeskuksen asuntolan huoneita ja tätini tekemiä. Hyvä hän!

4 kommenttia:

 1. Mun mies juo iltakahvit joka ilta. Ei tunnu sillä vaikuttavan unenlaatuun mitenkään. Mä taas en oo koittanut. Juon kahvia niin paljon töissä että ei tee enää kotona mieli. Mutta tiedän silti hyvinkin tuon tunteen kun pitäisi nukkua, mutta päässä pyörii ajatus jos toinenkin. Yleensä tyyliin "millaisen verhotangon ostaisin keittiöön" tai " miksi piti taas mennä lupautumaan kakuntekoon. Kohta pitää herätä enkä mä oo ees nukahtanut".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas mies sulla ;) Mä nukun yleensä hyvin ja huolettomana, mut joskus yhdistelmä tekemättömät (jollekulle luvatut) työt ja kahvi ennen unta vahvistaa stressiajatuksia. Nurinkurista on, että asia itsessään voi olla kiva, mutta silti valvotuttaa. Yritän silloin ajatella, että jos huolet on tämmösiä, hyvin menee!

   Poista
 2. Oi kofeiini. Join eilen kolaa kyläillessä kuuden aikaa, ja kukuin kahteen asti. Joka ei sovi minulle ollenkaan, mutta räppisi mukaan ei muakaan haittaa, nyt on loma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotoveri! Ja mitkä hirveät lomapaheet meillä onkaan, kola ja kahvi...

   Poista