sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

VR:n lapsella ei ole kenkiä?

Mistä on kylmät kesälauantait tehty? Lättähatuista ja kenkäostoksista, ainakin.
Lättähattujuna-ajelulle lähdettiin, vaikka aamulla pitikin arpoa monen tosi kivan homman kesken (kaatopaikkakuorman vieminenhän on huippumahtavaa, ainakin kolmivuotiasta!). Vähän teknistyyppisenä visualistina nautin, kun sain fiilistellä junan vanhoja ohjekylttejä sekä nippeleitä ja nappuloita. Ohjaamoonkin sai mennä, meitä oli siellä aika paljon muka lasten perässä, hah. Junassa oli lämmin, aurinko paistoi ja lapset kitisivät vain viimeisen vartin (puoli tuntia, väittää mies miekkonen). Keskimmäinen ihmetteli, kun pissa meni vessasta raiteille, ja kuopus oli tyytyväinen niin kauan kuin eväitä riitti. Vaikka mun suhde juniin on kärsinyt vuosien saatossa kolhujakin, niin tänään oltiin kyllä niin VR:n lapsia kuin olla voi. Tosin, liikennöitsijänä taisivat olla rautatieharrastajat, ei Valtion Rautatiet.

Kenkäostoksista taas – tiedätte varmaan millaista se on: näin miljoona kenkää, joissa oli halutut ominaisuuden ripoteltuna eri jalkineisiin. Moni kenkä oli hyvä, mutta vääränmallisella korolla, värillä, pintamateriaalilla ja tietysti liian pienessä/isossa koossa. Hyvä puoli on, että voin nyt helposti pitää varttitunnin esitelmän tämän kevään avokas- ja sandaalimuodista. Soittakaa jos kiinnostaa!

Pääsin myös syksyksi haluamaani kouluun. Sen kunniaksi syötiin pullaa ja suostuin extempore ottamaan yhden työhomman hoitaakseni. Hauskaa vaihtelua, vaikka työnteko täällä kotona onkin välillä hiukan vaivalloista: "Älä koske siihen, se on äidin TÄRKEÄ", "ja se myös", "ja se!" Huh huh, palautuu mieleen, miksi en ole hirveästi töitä perhevapailla haalinut.

Pitäis nukkua, mutta: kesä, työt, blogit ja tietysti mun ikirakkaus Pirlo!

4 kommenttia:

 1. Onnea koulupaikasta! Itsellä oli kova päätös keväällä, kun päätin että ei vielä tänä vuonna jatko-opintoja. Ehkä ensi vuonna :)

  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikelle on aikansa ja joskus on vaikea tietää, mikä ois perhe/työ/omapää/raha/jne-kokonaisuuden kannalta se paras ratkaisu. Onnittelut siks sullekin että uskalsit päättää ettei vielä. Mun pää taitaa vaatia jo kodin ulkopuolista toimintaa, mut aikuisopiskelijuudessa voi toivon mukaan vaikuttaa opintoaikatauluun niin, että noille minipampuloillekin jäis aikaa. Jännää kyllä miettiä syksyä ja esim tarhaanmenoa.

   Toinen kiitos kuvakehusta :)

   Poista
 2. Ihanaa, minäkin haluan. Aivan mahtavaa vanhanajan tuntua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että sunkin seudulla joskus tulee mahdollisuus käydä ajelulla. Oli kyllä hauskaa!

   Poista